نحوه مطالعه فیزیک ( قسمت سوم )

صفر تا صد فیزیک

فیزیک ۴

به مهم ترین کتاب فیزیک رسیدیم که میشه گفت تقریبا ۵۰ درصد سوالات کنکور از این کتاب هست !

فصل اول حرکت شناسی یکی از فصل های مهم و حجیم هست که سوالات زیادی رو به خودش اختصاص میده ! در این فصل انتظار نداشته باشین که زود و سریع مسلط بشین !!باید حوصله به خرج بدین و تست های زیادی حل کنین ، با صبر و حوصله کم کم بهش مسلط میشین ! علی رغم تسلط خوبتون باز پیشنهاد میکنم سوالات این فصل رو هم مثل الکتریسیته ها و دینامیک که توضیح خواهد داد بذارین برای آخر کار ! چون خیلی وقت گیر هستن .

 

بعد از حرکت شناسی به دینامیک میرسیم که به قول کنکوری ها یکی از سخت ترین فصول فیزیک هست ! با این حال اگه بهش ساده نگاه کنیم چیز خاصی نداره و راحت میشه تست هاشو زد ! مفاهیم پایه دینامیک در سال دوم خونده میشه و تو پیش دانشگاهی بیشتر جنبه کاربرد قوانین نیوتن در قالب مسائل مورد سوال قرار میگیره . بعد هم به حرکت ماهواره و حرکت دایره ای می پردازه . با چند فرمول معمولی میشه تمام سوالات این فصل رو جواب داد پس بازهم تاکید میکنم خودتون رو درگیر فرمول های پیچیده و مخصوص یه تیپ سوال نکنین ! طراح کنکور با زیرکی هر سال تیپ سوال رو یه مقدار تغییر میده تا همون فرمول تکراری کارا نباشه ولی همیشه به راحتی با همون فرمول های کتاب حل میشه ! سوالای این فصل رو هم برا آخر بذارین بهتره !

به سومین فصل کتاب پیش دانشگاهی میرسیم یعنی نوسان ! برای حل یه مساله در این فصل از چند راه میشه عمل کرد که تمامشون در یک نقطه به هم میرسن و جواب نهایی رو بدست میارن !

 

فصل چهارم و پنجم مبحث امواج مکانیکی هست . تقریبا مطالب راحت هستن و در مقایسه با سه فصل اول کتاب زودتر تسلط لازم بدست میاد ! در این فصول هم چندتا فرمول اساسی که در کتاب ذکر شده رو فقط باید یاد بگیرید . در قسمت تارها و لوله ها ، برای نوع باز و بسته  باید فرمول های جداگانه رو خوب مسلط باشید تا با هم قاطی نشه و دچار مشکل نشید !

 

فصل ششم فصل امواج الکترومغناطیس هست که خیلی کم حجم و آسون هست  و به راحتی میشه تست یا تست های مطرح شده ازش رو زد . تو این فصل هم دو تا مطلب عمده وجود دارن که باید یاد بگیرید . اولین مطلب کیفیت تشکیل موج الکترومغناطیس و خصوصیات نواحی مختلف امواج الکترومغناطیس هستش . یه سوال احتمالا از این قسمت مطرح میشه . دومین مطلب مهم آزمایش یانگ هست که تقریبا میشه گفت پای ثابت سوالات کنکور هست و هر سال به نوعی از این قسمت سوال مطرح میشه . با خوندن این فصل به راحتی از پس یک یا دو تستش برمیاین .

 

دو فصل آخر پیش دانشگاهی مباحث فیزیک مدرن یا کوانتومی رو بحث میکنه . فصل فیزیک اتمی یک مقدار شاید فرمول زیاد داشته باشه و یادگیری فرمول های طولانی و پیچیده ی آن سخت باشه ولی کلید حل سوالاتش فقط و فقط یادگیری همین فرمولهاست ! فیزیک هسته ای هم مبحث آسونی هست که با یاد گرفتن دو مبحث نیمه عمر و واپاشی تضمین میکنم تستش رو بزنید .

 

تعداد تست هایی که از هر کتاب  به طور نسبی میاد :

رشته ریاضی : سال اول ۵ -۴ سوال – سال دوم ۸ – ۷  سوال – سال سوم ۱۳ – ۱۱  سوال  –  سال چهارم  ۲۱ – ۲۰ سوال

 

رشته تجربی : سال اول ۴ -۳ سوال – سال دوم ۷ – ۶ سوال  –  سال سوم ۹ – ۸ سوال – سال چهارم  ۱۵ – ۱۳ سوال

و اما منابع  :

برای آموزش فیزیک پایه می تونید از کتاب های انتشارات فار و فیزیک پیش از انتشارات دریافت استفاده کنید برای تست هم انتشارات خیلی سبز یا انرژی اتمی مناسب هستند اگر هم فرصت داشتید بعد از عید برای مرور و افزایش سرعت تست زنی گاج نقره ای خوبه .

در کل فیزیک درس شیرینی هست ولی باید حتما چند بار دوره بشه ( خصوصا داخل عید ) تا توی ذهنتون بمونه . پس با یک برنامه مناسب برای سال کنکور فرصت کافی برای این کار رو درنظر بگیرید .

حتما موفق شوید !

محمد معین اصفهانیان

امیر مهدی منصوری

آرین امینی

 

دسته‌بندی‌ها: روش مطالعه,فیزیک,کنکور,کنکور98

برچسب‌ها: ,,,,,,,,,

یک دیدگاه

  1. پینگ‌بک: فیزیک ، نحوه مطالعه ( قسمت دوم ) - محمد معین اصفهانیان

دیدگاه خود را ارسال کنید

آدرس ایمیل شما در هیچ‌جا منتشر نخواهد شد.